Düşünün, Çünkü henüz yasaklanmadı. Akıllılığın çoğunlukla, azınlığın haklılıkla bir bağlantısını kurma mantığı, hitapkar kalemlerimize aykırıdır. Bizler 21.Yüzyılın getirdiği her türlü kaosu kabul ediyoruz. İnanç sistemi milyonlarca yıldır biz Homo Sapiens familyasının en değişmez bütünü olmuştur. Tarih; güç ve rant uğuruna başlayan savaşları, savaştan daha fazla çıkar beklenen barışları iyi bilir. Ama biz bilmeyiz.. Biz okumayız, öğrenmekten uzağız. Elimizde meşale devlete karşı gelelim, elimizde tokmak ,karşı gelenin kafasını ezelim, gözümüzde makam oturanı al aşağı edelim veya oturmak isteyeni bin pişman edelim..

             Karar Süreçlerinde Temel Hak

      Gerekli yeterlilikler sağlandığı takdirde Demokrasi ile yönetilen her coğrafya seçme ve seçilme hakkını tam bağımsız bir şekilde toplumuna sağlamaktadır. Olgun kararlar neticesinde atılması gereken adımların uzun vadede her daim zararı olduğu ve kısa günü iyi kurtardığı bariz bir şekilde ortadadır. Örneğin bir savcı ve ekibi; Bir adamın 2 sene boyunca yönetim kurduğu yerde yolsuzluk yaptığını biliyormuş. Sizce Yolsuzluk yapan suçlu değil mi? Bence evet. Ancak, 2 sene boyunca yolsuzluğa,hırsızlığa izin verip, kendi çıkarlarına en uygun günde bunu ortaya çıkarmak çalana 2 senelik ortaklık değil midir. Bir kişinin diploması o kişinin bu dünyaya diktiği ağaçtan, sağladığı yeşillikten önemli midir. Veya bir kişinin var olan diploması birini öldürmesine engel midir ? Biz yasalarına bağlı, devletine sadık bir toplumuz. Ancak idarecilerin tutarsızlıkları sonucu çıkan karmaşalara bulaşmasak dahi hayatlarımızda büyük ölçekli sekteler olmakta. Bunu engellemenin yolu ise, Eğitimin ve eğitimcinin önemini kavrayabilmekte..

          Siyasi Sorumluluğun Önemi

       Bir siyasi parti halkını polisle düşman etmeli mi. O polise asitler atılmalı mı? Gençler sınav haftasında protestolara mı karışmalı. Devlete karşı dik duruş mu olurmuş. Devlet bizim omurgamızdır. Rant ve çıkar peşinde küçük gençleri peşinden sürükleyen Siyasiler, Parlamentonun boş kalmasına ve muhalifleri olduğu iktidarın at koşturmasına sebebiyet vermektedir. O meydanlarda tarihi camilerde kültürel değerlere saygısızlık yapılmasına sebep olmak, hangi türk geleneğinde vardır. Düne kadar Hain dedikleriyle menfaatler uyuşunca aynı masaya oturanlar, aynı meydanda eylem yapanlar, onları koruyan polise saldıranlar.. Vicdanları rahat etmeli mi ? 

          Vatandaşın Aktif Rolü

    Bir insanın en büyük kavgası ekmek kavgasıdır. Elbette ki eleştiri,eylem gibi halkın sesini duyurma yöntemleri çok geçerlidir. Ve olması gerekmektedir. Ancak provokatörler ile, kötü kalpliler ile aynı safta durmak farkında olmadan sizide onlarla aynı safta gösterir. Bu olaylar bittiği zaman, telefonunuz çalındığında veya o provokatör gibilerinden şiddet gördüğünüz zaman size bugün zarar vermeye çalıştığınız devletin kolluk kuvvetleri ve adalet sistemi yardım edecek. Ancak buna rağmen azınlık cahiliye döneminden kalma hareketleri ile devlete karşı çıktığını zannediyor. Oysa ki; devlet düzeni olmadan. Dışarıdan gelen saldırılara karşı savunmasız kalınacaktır. Eşler,çocuklar hep tehlikede olacaktır. Devletli olmak iyidir. Devletine sadık olmak iyidir. Yargı,Yasama,yürütme.. Bunları tanımak elzemdir. Sosyal medya vatanperverliği ile yargılamak yerine sabırla ilgili dava dosyalarını okumak,görmek gerekir. Kısaacası Provokatörler kalsın, iyi insanlar ayrılsın. Bu ülke emin olun daha iyi bir yere gelecektir.

Bilmem ki muktezâ-yı nizâm-ı cihân mıdır? Dâim cihânda câhil olur mes'adet-nümûn! -Ziya paşa